tisdag 30 september 2008

ORKIDE'BITEN

Jag har blivit biten av ORKIDE'ER.
Jag och mina vänner var i väg till en blommsteraffär i helgen och där fanns det jättemycket med orkide'er,man skulle vilja ha dom alla,men dom är ju ganska dyra.
Jag köpte iaf några stycken,jag ska lägga ut bilder på dom senare.

Dom som ni får se här har jag haft i 3 år.Dom blommar hela tiden,det kommer nya stänglar medans den blommar så det finns alltid nya knoppar,dom är helt otroliga tycker jag.



5 kommentarer:

Cicki sa...

Vilken blomsterprakt. Vad duktig du är. Hur gör du för att de ska bli så där fina? Jag gillar också orkidéer men inte får jag dem så där fina. Jag har fått några att blomma om men bara med någon enstaka stängel. För närvarande har jag inte endaste.

Lena sa...

TACK.
Jag behandlar dom som alla andra krukväxter,dom får vatten när dom är torra,ca 1 gång i veckan oftare kanske på vintern när dom står över elementet.Men det kanske beror på att dom står i det rummet som har mest ljus under hela dagen.

Cicki sa...

Det där med läget har ju jättestor betydelse. Där vi bodde förrut hade vi en stor inglasad balkong. Det gjorde att växterna växte så det knakade för de fick maximalt ljus utan att brännas. Här bränns flera sönder för att solen kommer direkt in och vi har vardagsrummet i söderläge.

Anonym sa...

Ja en så rikt blommande orkide har jag aldrig sett tidigare, jättefina, du har verkligen lyckats.
Ha de gott Lena!
Kramar från Monica

Anonym sa...

Vad säger du till dina blommor eftersom dom blommar så mycket?
Kram